Een berichtje uit Tibet!

Door: jipvandentoorn

Blijf op de hoogte en volg Jip

28 Oktober 2011 | Nederland, Amsterdam

Hoi iedereen!

Ik weet dat ik al een tijdje niks van me heb laten horen, maar er is zoveel gebeurd in de tussentijd!!
Om te beginnen heb ik de groep ontmoet waarmee ik door Tibet ga trekken. We zijn met zn zevenen: 3 canadezen, 1 australier, 1 duitser, 1 engelse en ik! Ze het is echt een hele leuke groep, en ik zie mezelf wel door Tibet trekken met hun! En we hebben een hele aardige gids, hij heet iets als 'doejaawrl' maar eigenlijk weet niemand hoe hij echt heet omdat niemand weet hoe je het nou precies uitspreekt.

Ook ben ik naar de Grote muur geweest! Wat echt supermooi was!! Het is zo gek om ergens te lopen waar je al zo vaak over gehoord hebt!
Na een paar dagen in Beijing te zijn geweest zijn we op de slaaptrein gestapt naar Xi'an, waar we naar het teracotta-leger zijn gegaan. Het leek me echt fantastisch om te zien en ik had enorme verwachtingen, maar uiteindelijk viel het best wel erg tegen.. Wat wel erg jammer was.
Die avond ben ik na het zoeken van een internetcafé nog verdwaald geraakt daar met twee anderen. Eerst wist ik helemaal niet dat Xi'an bestond, maar het blijkt dus een enorme miljoenenstad te zijn waarin verdwalen dus best wel makkelijk gaat. Gelukkog hebben we de weg naar huis uiteindelijk gevonden!
De volgende dag zijn we 's morgens vroeg weer op een slaaptrein gestapt waar we pas twee dagen later weer uit zouden komen. Gelukkig was de reis minder erg als ik had verwacht. We zaten dan wel op elkaar gepropt in 6 stapel bedjes op 2 vierkante meter met allemaal chinezen, het was wel gezellig! Zo heb ik ze bijvoorbeeld pesten geleerd (inclusief 'zeven kleven') en hebben we ge-ezeld (jammer genoeg verloor ik en nu moet ik een yak kussen!). Het uitzicht vanuit de trein was ook echt fantastisch. Honderden kilometers met prachtige bergen, enorme meren en geeneen mens te bekennen (alleen maar yaks, paarden, herten, schapen en roofvogels).

Ik ben vanavond aangekomen en ik zit nu lekker in mijn hotel! Het is echt zo gek om nu hier te zijn, in de hoogste stad van de wereld! Gelukkig voel ik geen hoogteziekte, alleen maar wat lichtjes in mijn hoofd. Ook is het heel gek om te zien dat ik helemaal buiten adem ben als ik alleen maar een trap op loop. Wat ik wel weet is dat het echt SUPER fijn is dat ik al heel lang niet gerookt heb, want anders zouden mijn longen dit echt niet trekken! Ik heb net yak-curry gegeten en morgen gaan we naar een paar grote tempels hier.
Ik ben ook erg benieuwd naar Lhasa, ik heb namelijk nog niet zoveel gezien hier omdat het al donker was toen ik aankwam!
Ik hoop dat in holland alles goed gaat, hier is alles in ieder geval fantastisch!

Groetjes uit Tibet!!

• 28 Oktober 2011 - 15:41

Yvonne:

Klinkt allemaal fantastisch Jip. Heerlijk dat je ons laat mee genieten. Heel veel pleziet in Tibet. Groetjes Yvonne

• 28 Oktober 2011 - 17:02

Fee: